Våre kjære produsenter

Midt mellom fjord og fjell på Helgeland finner dere vår matdestinasjon. Med konseptet Fra beite til bord som fundament, jobber vi med både bonden og naturen for å skape unike matopplevelser.

God mat tar tid, men er virkelig verdt det.
Konseptet innebærer at råvarene skal ha kortest mulig vei fra sitt naturlige opphav og frem til oss og dere. Hos oss er det godt gammelt håndverk som gjelder. Alt kjøttet som blir brukt er kjøpt direkte fra bonden, hengemørnet og skjært ut for hånd. Sjømaten kjøpes rett fra fiskeren - hel, vill og fersk. Målet vårt er å kjøpe alt direkte fra våre produsenter.

For at Marius sin restaurant skal fungere i praksis, er vi avhengig av god kunnskap om råvarene, og hvem har vel bedre kunnskap enn engasjerte produsenter?

Her finner du informasjon om våre lokale produsenter og deres kontaktinformasjon. Kanskje du er interessert i å komme i kontakt med dem?

Fra Beite til Bord

For oss handler ekte matopplevelser om de beste råvarene, hvordan de skapes, hvor vi kan finne dem og hvordan de tilberedes. Fra beite til bord handler derfor ikke bare om dyra som beiter, men om mat fra skogen, havet, jorda og sist men ikke minst gården og produsentene.

Sletten Gård

SOLVEIG OG GEIR OVE

Med bærekraft som mål lever vi av å produsere kanskje verdens fineste melk og kjøtt. Dyrevelferd og helse kommer alltid først i vår produksjon. Dette gir råvarer av ypperste kvalitet - uten å forringe vårt felles ressursgrunnlag. Målet er å være litt bedre i morgen enn det vi var i dag. Vi er utrolig stolte av å være matprodusenter og kulturbærere i ei lita nordnorsk bygd. For oss er rikdom det å være en del av en komplett og kortreist verdikjede som norsk landbruk representerer.

Les mer om Sletten gård

Sletten-122_low
R├©li-158_low

Røli Gård

STINA OG TERJE

Sauene i Rølia er ute på beitemark fra mai til november, og høster av det naturen gir dem. Resultatet er sunne og bærekraftige sau og lam, som vi er stolte av å kunne levere til våre kunder. Vår motivasjon er å produsere mat av ypperste kvalitet. Dette gjør vi med de ressursene som naturen byr på i vårt nærområde. I tillegg hindrer dyra våre gjengroing av viktig kulturlandskap og sikrer artsmangfold.

Les mer om Røli gård

Handnesgarden

KLEO OG SIGBJØRN

Handnesgarden der kvalitet, helse og respekt for jord og dyr kjem først. Arbeidshestar spelar ein viktig rolle i mekaniseringa på garden. Det gir ein eigen nærleik med jord og natur, og gjer jorda ekstra grøderik. I tillegg tar vi imot ungdom som vil prøve seg i jordbruket. Denne filosofien og driftsmetoden er kilden til eit allsidig plante og dyreliv. Kulturlandskapet på Handnes er eit uttrykk først og fremst på den aktivitet som dei menneska som lever der idag uttrykker, men her er også spor etter tidlegare tider sin kulturelle påverknad.

Les mer om Handnesgard

1040057_484447994963995_1175929676_o
608d9f37c466397c6c553a88_Jim_kamskjell

Jim Lorentzen

KAMSKJELL-EKSPERTEN

I 2016 lagde Jim et fiskemottak for å teste ut jobben som fisker. Dette innebar eget fiske og utsalg. En dag fikk han forespørsel om å kjøpe kamskjell fra et dykkerteam. Det ble starten på en ny epoke for Jim. Det startet i småskala våren 2017 med mye prøving, feiling og lite salg. Dette resulterte i at Jim på slutten av året overtok hele prosessen, fra dykking til salg. Han investerte i mer funksjonelle båter og fikk med seg et godt team og dyktige dykkere.

I 2019 leverte Jim kamskjell til Dronning Sonja da Kongeskipet passerte Helgeland. Marius kjøper mengder av ferske kamskjell hver uke hos Jim. Og tenk at hvert skjell er håndplukket fra arktisk hav.

Kontakt Jim her

Midtstraum gård

SIV OG TORE

Vi bruker et 100% vegetabilsk fôr uten kunstige tilsetninger, noe som gjenspeiler seg i kvaliteten vi har på eggene. Midtstraum Gård pakkeri er et helt nytt og toppmoderne eggpakkeri hvor vi pakker eggene i egen emballasje til forskjellige kundegrupper. Vi distribuerer i hovedsak alle våre egg direkte til kunden som er dagligvarehandel, hoteller, veikroer, restauranter. Hele vårt konsept er basert på kort responstid fra produksjon til forbruker, med et så naturlig produkt som mulig.

Les mer om Midtstraum gård

608d9f291245b58e7e53bc9e_Midtstraum Gård