Om oss

Mars 2015 ble gården Utskarpen kjøpt og konseptet «Fra beite til bord» født. Ferden mot åpningen startet, og den skulle vise seg å bli fylt med både opp- og nedturer. Men vi hadde bestemt oss, og med god hjelp fra lokale bidragsytere, familie, Innovasjon Norge og et arbeidende styre som hadde kunnskapen vi manglet, nådde vi målet. HURRA!

For oss er dette starten på et livsverk.

Vi teller aldri timer og er evig takknemlige for at vi får jobbe med det vi liker aller best. Hos Til Elise Fra Marius er du hjertelig velkommen hjem til oss. Vi skal gjøre vårt ytterste for å leve opp til dine, kunders og venners forventninger.

Eat_knapp

BOOK BORD

Reserver bord og meny her

Sleep_knapp

BOOK BORD og
OVERNATTING

Gå for en komplett opplevelse

Meeting_knapp

BOOKING
grupper / selskap / bedrift

Kontakt oss for et skreddersydd tilbud

For oss handler ekte matopplevelser om de beste råvarene, hvordan de skapes, hvor vi kan finne dem og hvordan de tilberedes.

Fra beite til bord handler derfor ikke bare om dyra som beiter, men om mat fra skogen, havet, jorda og gården.

Lokale krefter

Vi har fokusert på bruk av lokale entrepenører i vårt prosjekt. Alt fra søknader, design, hjemmeside, håndverkere, arkitekter, interiørarkitekter og innkjøp av møbler.

Vi har stor tro på bruk av lokale ressurser og at små samfunn skaper store verdier.

01d-Lev-Landlig-Til-Elise
Solveig Sletten Rønning
Melkeku
NRF
Bygg

Kokken og bonden

Både Marius og jeg (Elise) er utdannede kokker, og vi er derfor lidenskapelig opptatt av å levere et godt produkt til våre kunder.

For at konseptet Fra beite til bord skal fungere i praksis, er vi avhengig av god kunnskap om råvarene, og hvem har vel bedre kunnskap enn engasjerte bønder?

Vår største og nærmeste samarbeidspartner er Sletten gård, som eies av Elises søster Solveig og hennes mann Geir Ove. Her jobbes det kontinuerlig for å levere elitemelk og førsteklasses kjøtt.

Sammen forsker vi på hvordan vi kan produsere de beste råvarene til våre menyer.

5a93265c28c28c00011e2092_elise_b003a833e5bd51e8dc8e8c6b645acb74-p-1080

Elise Bratteng Rønning

EIER OG DRIVER

Jeg har i mange år hatt et ønske om å etablere meg på Helgeland, og samtidig skape en destinasjon hvor vi kan vise hele verden naturen, råvarene og maten som vi kan by på.

Etter lærlingetid som kokk på Britannia Hotel i Trondheim, og en spennende tid som medlem av det Norske kokkelandslaget - som ble avsluttet med gull i OL 08 - flyttet jeg til Sveits. Der lærte jeg om hotelldrift på en av verdens beste skoler, Ecole Hotelier de Lausanne.

Etter endt utdanning og ulike stopp på veien ved blant annet Bekkjarvik Gjestgiveri og Bocuse d’Or Norge, ble det vinkelnerutdannelse i Oslo. Og jobb som prosjektleder hos Kulinarisk Akademi med åpning av avdeling i Mathallen Oslo, hvor jeg etterhvert tok over som assisterende daglig leder.

Marius Martinsen

EIER OG KJØKKENSJEF

Frem til sommeren 2014 jobbet Marius Martinsen som sjef på Restaurant Oro i Oslo. Han har tidligere vært kjøkkensjef på Haga restaurant som var innehaver av en stjerne i Michelin-guiden. Han har jobbet som kjøkkensjef, og tett med Terje Ness i en årrekke, på flere av Oslos topprestauranter.

Marius startet etter dette hos Kulinarisk Akademi som matfaglig konsulent - noe som var heldig for meg, og faktisk heldig for Helgeland - for Marius ønsket å satse. Han ville skape sin egen restaurant og en unik destinasjon sammen med meg i bygden Utskarpen.

Marius har også vært medlem av det Norske kokkelandslaget inntil nylig, men har valgt å satse alt på vårt prosjekt i Utskarpen.

5a932679a44ab70001e9954a_Stokkya_1271-1_b003a833e5bd51e8dc8e8c6b645acb74-p-1080

Her finner du oss

Vi er lokalisert på Utskarpen Gård, Nesnaveien 1083 på Fv 12.

Gården ligger plassert på nedre side av Fv 12 ned, mot havet. Du ser låven og redskapshuset fra veien. Kjør ned mot havet ca 100 meter og du kommer til hovedbygningen.

Adresse:
Nesnaveien 1083
8725 Utskarpen

Til fots
Litt langt å gå, med mindre du bor i Utskarpen bygd.

Med sykkel
Vi ønsker alle syklister velkommen og har sykkelstativ og utstyr til enkel reparasjon tilgjengelig.

Med bil
Fra Kystriksvegen (Nesna) tar du FV17/FV 12 mot Mo i Rana.
Fra Kystriksvegen (Tonnes) tar du til venstre i krysset FV17/Fv12 mot Mo i Rana.
Fra Mo i Rana: Kjør Fv12 mot Nesna/Tonnes. (35 minutter med bil)

Med tog
Fra Bodø med tog: Ca 2 timer 40 minutter.
Fra Mosjøen tog; ca. 1 time

Fra Oslo
Fly til Røssvoll flyplass, Mo i Rana, med Widerøe.
ca 1 time 42 minutter .

Leiebilselskap
Hertz, Avis, Sixt eller Rent a wreck.

Taxi
Mo taxisentral

Kommer du som gruppe?
Vi kan bistå med organisering av fellestransport.
Ta kontakt for mer informasjon.

norgeskart